Frivillig på familielejr

 

Vi skal som regel ingenting i sommerferien, så det er en meget lang sommerferie, som giver frustration jo længere henne i ferien vi kommer. Andre børn i gården er i sommerhus (..) Så der er MEGET stille. Vi var på ferie sidste år i Helsingør.

Det var en god oplevelse, selvom min søn (..) slet ikke ville mødes med de andre familier til at begynde med. Han var med til at lave bål og tog sig af en af de helt små drenge. Sikke en forskel.
Mor, der deltog i familielejren med sin søn i 2020.

 

Gode ferieminder

Vi støtter forældre, der står alene med deres børn, i at skabe gode barndomsminder, – også i sommerferien. Mange af familiernes hverdag er præget af fravalg og en følelse af at stå udenfor fællesskabet. Familielejren er en mulighed for at give familierne en afbræk fra en hverdag, der ofte er svær samtidig med at børnene får mulighed for at komme tilbage i skole og fortælle om deres sommerferie med familien.


Vi har brug for dig
Måske er du fabelagtig til at lave snobrødsdej, tegne på sten eller arrangere en skattejagt? Eller også er du mere til sæbebobler, holde gang i et bål eller hyggesnak med børn og voksne på legepladsen? Vigtigst er dog, at du har respekt og forståelse for familiernes situation og har lyst til at støtte forældrene i, at skabe positive ferieminder med deres børn.

Det er en fordel, hvis du har prøvet det her før, men det er ikke et krav. Det kan være du har været spejderleder eller frivillig på en ferielejr, eller noget helt andet.

 

 

Praktisk information

 Vi er i gang med at bygge vejledning op. Vejledningen vil i starten være åben en formiddag om ugen og I vil altid sidde tre vejledere sammen. Vi vil rigtig gerne have, at du tager to vagter om måneden. 

Vejledningen er et nyt tiltag, som er tænkt som en håndsrækning, der rækker ud over et eventuelt legat. Vi kan se, at mange har uudnyttede muligheder i deres budgetter, her vil friske øjne kunne gøre en stor forskel. Vejledningen skal hjælpe den enkelte forælder med at få etableret et overblik, så han eller hun får kontrollen over økonomien tilbage.  

 

Vi tilbyder spændende og meningsfulde udfordringer samt muligheden for at være med til at hjælpe mennesker på vej, så deres hverdag bliver lidt lettere at manøvrere i. Herudover vil vi gerne invitere dig til at medvirke til at præge foreningens helt nye vejledning. Du får altså chancen for at bringe dine erhvervede kompetencer i spil til gavn for rigtigt mange enlige forældre. 

 Foreningen til Støtte for Mødre og Børn holder til på Bygmestervej 10, 1. sal, 2400 København NV. Tæt på Nørrebro Station/Metro og Nørrebrocenteret. 

Hvis du er interesseret i at høre mere om muligheden for at blive frivillig, så send os et par linjer om dig selv på kontakt@morbarn.info