Del din viden, så eneforældre får råd og overblik

Frivillige til økonomisk vejledning for eneforældre

Kan du gennemskue et budget? og kan du finde selv de små lyspunkter og muligheder? Så kunne du meget vel være den frivillige, som gør en stor forskel for vores forældre.

Vi modtog sidste år knap 8.000 ansøgninger om økonomisk hjælp fra forældre, der kæmper for at få hverdagen til at hænge sammen. Vi ser ofte, at forældrene ikke udnytter de eksisterende muligheder for at få økonomisk hjælp og det er her, at du kommer ind i billedet!

Vil du være med til at Skabe overblikket?

Som frivillig rækker du hånden ud til eneforældre, der har givet udtryk for at de gerne vil have vejledning. Du tilbyder vejledning og handlemuligheder ud fra en konkret viden om deres økonomiske situation. Forældrene har allerede taget første skridt ved at søge om økonomisk hjælp, sammen tager I næste skridt for at få lidt luft og overblik over økonomien. 

Du har måske en baggrund som sagsbehandler, eller har andre kompetencer, der gør dig god til at skabe struktur og overblik, du er god til at lytte og du har en indgående respekt for at forældrene selv skal træffe beslutninger. Det er ikke et krav, men absolut en fordel, hvis du selv har prøvet at stå alene med børn. 

Vi tilbyder spændende og meningsfulde udfordringer samt muligheden for at være med til at hjælpe mennesker på vej, så deres hverdag bliver lidt lettere at manøvrere i. Vejledningen er i starten åben en formiddag om ugen i to timer og I vil sidde tre vejledere sammen. Vi vil rigtig gerne have, at du tager to vagter om måneden. 

Vil du være med, så send en mail til kontakt@morbarn.info eller ring til Niels Krause Brix-Thomsen, som er projektleder for vejledningen på 2869-6842.