Del din viden, så eneforældre får råd og overblik

Frivillig vejledning

Det er svært at bede om hjælp – og det er bestemt ikke nemmere, hvis du ikke har overblikket, overskuddet eller sprogret til at bede om hjælpen det rigtige sted og på den rigtige måde.


Du kan som frivillig gøre en stor forskel ved at skabe overblik i en kaotisk økonomi. Det er en fordel, hvis du fx har en baggrund som socialrådgiver, sagsbehandler, bankrådgiver, jurist eller andre kompetencer, der gør dig god til at skabe struktur og overblik.

 

I Foreningen til Støtte for Mødre og Børn modtog vi sidste år knap 8.000 ansøgninger om økonomisk hjælp fra forældre, der kæmper for at få hverdagen til at hænge sammen. Vi ser ofte, at forældrene ikke udnytter de eksisterende muligheder for at få økonomisk hjælp.  

Alt for mange mennesker har svært ved at sætte ord på, hvilken hjælp de har brug for

Vil du være med til at skabe overblikket?
Eneforældre står alene i hverdagen også når det handler om familiens økonomi, som typisk vil være mere sårbar både fordi den er baseret på én indkomstkilde, men også fordi, at de som den eneste voksne i familien er tvunget til at få styr på økonomien – uanset deres kompetencer.  

Som frivillig rækker du hånden ud til eneforældre, så de ikke står helt alene. Du tilbyder vejledning og handlemuligheder ud fra en konkret viden om deres økonomiske situation. Forældrene har allerede taget første skridt ved at søge om økonomisk hjælp, sammen tager I næste skridt for at få lidt luft og overblik over økonomien. 

Du har måske en baggrund som socialrådgiver, sagsbehandler, bankrådgiver, jurist eller har andre kompetencer, der gør dig god til at skabe struktur og overblik, du er god til at lytte og du har en indgående respekt for at forældrene selv skal træffe beslutninger. Det er ikke et krav, men absolut en fordel, hvis du selv har prøvet at stå alene med børn. 

Vi er i gang med at bygge vejledning op. Vejledningen vil i starten være åben en formiddag om ugen og I vil altid sidde tre vejledere sammen. Vi vil rigtig gerne have, at du tager to vagter om måneden.  

 

Praktisk information

Vi er i gang med at bygge vejledning op. Vejledningen vil i starten være åben en formiddag om ugen og I vil altid sidde tre vejledere sammen. Vi vil rigtig gerne have, at du tager to vagter om måneden. 

Vejledningen er et nyt tiltag, som er tænkt som en håndsrækning, der rækker ud over et eventuelt legat. Vi kan se, at mange har uudnyttede muligheder i deres budgetter, her vil friske øjne kunne gøre en stor forskel. Vejledningen skal hjælpe den enkelte forælder med at få etableret et overblik, så han eller hun får kontrollen over økonomien tilbage.  

Vi tilbyder spændende og meningsfulde udfordringer samt muligheden for at være med til at hjælpe mennesker på vej, så deres hverdag bliver lidt lettere at manøvrere i. Herudover vil vi gerne invitere dig til at medvirke til at præge foreningens helt nye vejledning. Du får altså chancen for at bringe dine erhvervede kompetencer i spil til gavn for rigtigt mange enlige forældre. 

 Foreningen til Støtte for Mødre og Børn holder til på Bygmestervej 10, 1. sal, 2400 København NV. Tæt på Nørrebro Station/Metro og Nørrebrocenteret. 

Hvis du er interesseret i at høre mere om muligheden for at blive frivillig, så send os et par linjer om dig selv på kontakt@morbarn.info