Kontakt os

Hold dig ikke tilbage!
Send en beskedSøg støtte
Tag kontakt

Du kan altid skrive til os!

Hvis du har spørgsmål vedrørende din egen situation eller din ansøgning, er du meget velkommen til at skrive eller ringe til os. Hvis din forespørgsel ikke er akut, er det dog næsten altid bedst at skrive til os, Vi er et lille sekretariat, og i perioder kan det være svært at fange os på telefonen. 

Vi tilbyder rådgivning omkring den sociale lovgivning og tilstødende lovgivningsmæssige områder samt dine rettigheder, så du får nemmere ved at navigere i det offentlige system. Desuden vejleder vi i, hvordan du kan tackle mange af de problemstillinger og udfordringer, du står overfor – f. eks. vedrørende nogle af de udfordringer, man som forælder kan møde i forhold til barnet, den anden forælder, vold, økonomi, etc. 

Hvis du har spørgsmål til en aktuel legatansøgning eller til vores legater generelt, vil vi gerne hjælpe dig med et svar. Til højre har vi samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål om vores legater, som måske også kan give dig det svar du søger. Hvis det ikke besvarer dit spørgsmål, hører vi gerne fra dig.

 

Ofte stillede spørgsmål
Hvornår får jeg svar på min ansøgning

Vi bestræber os på at behandle din legatansøgning indenfor 5 uger, fra vi har modtaget din ansøgning. 

Hvem kan søge foreningens legater

Foreningen uddeler legater til fortrinsvist enlige udsatte forsørgere og gravide kvinder. Traditionelt lever langt de fleste af de, som modtager vores legat, af offentlige ydelser.

Det er en helt grundlæggende forudsætning for at modtage vores hjælp, at du har forsørgerpligt overfor minimum et barn under 18 år. Det er imidlertid ikke et krav, at børnene har bopælsadresse hos dig. 

Selvom vores navn antyder noget andet, kan fædre også søge om at modtage vores legater.

Hvor ofte kan jeg søge et legat

Du kan i princippet søge om at modtage et legat, så ofte du vil. I praksis ser vi gerne, at der går 9-12 måneder imellem at du søger. Der er desværre rigtig mange familier, som har brug for vores hjælp, og vi prioritere så vidt muligt, at hjælpe så mange som muligt. Vi kan dog dispensere for denne tommelfingerregel, når vi vurderer at børn og/eller familier stilles væsentligt ringere, hvis ikke de modtager den hjælp, som de søger om.

Du kan altid søge om at modtage julehjælp og ferieophold, selvom du har modtaget et legat for nylig. 

Hvornår skal jeg søge

Det er en rigtig god ide at søge vores legat i god tid. Hvis du ved, at du får brug for hjælp til at holde eksempelvis jul eller en konfirmation. Du kan dog tidligst søge om at modtage et legat tre måneder før en aktivitet finder sted, eller en udgift skal afholdes.

Kan jeg søge et legat vha. post/e-mail

Har du udfordringer med at benytte Foreningens online ansøgningsportal, vil vi bede dig kontakte os i vores telefontid og vi vil hjælpe dig med at lave en ansøgning.  

E-mail

Send en besked

Telefon & E-mail

35 38 56 26
kontakt@morbarn.info

Telefontider

Man-Fredag: 10 – 12

Adresse

Bygmestervej 10, 1. sal
2400 København NV