Legater

Foreningen uddeler legater til en lang række formål, for at støtte dig i rollen som forsørger, i at skabe de bedst mulige rammer om dine børns opvækst. Du kan læse mere om legatansøgningen her på siden, hvor du også kan se, hvilke overordnede formål vi støtter.

 

Søg legat

Sådan søger du vores legater

Når du søger vores legater er der fire skridt, som du gennemgår. Først skal du undersøge, om vi kan yder støtte til netop det formål, som du søger til. Hvis du tænker, at vi måske kan hjælpe dig, skal du så forberede dig selv, ved at finde de oplysninger frem, som vi skal bruge, før du sender ansøgningen. Derefter skal du væbne dig med tålmodighed, for selvom vi behandler din ansøgning så hurtigt, vi kan, skal du almindeligvis forvente, at der går op til fire uger, før du hører fra os.

Kan vi hjælpe?

Foreningen uddeler legater til en lang række af formål. Før du søger, bør du undersøge, om det du gerne vil have hjælp til, falder indenfor en af vores uddelingskategorier.

Vores legater er relativt små, og ligger typisk på 1 – 5.000 kr. Kontakt os hellere, hvis du er i tvivl, om vi kan hjælpe dig.

Forbered dig

Før du går i gang med legatansøgningen er det en god ide, at du forbereder dig. Sammen med din legatansøgning skal du som minimum sende din seneste årsopgørelse, din seneste udbetalingsmeddelelse, og dokumentation for at du modtager Børnetilskud.

Alle filer du sender skal være i PDF format!

Lav din ansøgning

Når du er klar til at udfylde din legatansøgning, skal du benytte vores ansøgningsportal, som du kommer til via knappen herunder. 

Hvis du ikke har mulighed for at lave ansøgningen online, kan du i stedet sende din ansøgning med brev.
Du finder ansøgningsskemaet hér.

Vent

Når du har sendt din ansøgning, er der ikke andet at gøre, end at vente, til du får svar. 

Du skal normalt forvente op til fire ugers behandlingstid på din ansøgning. .

Kontakt os

Hvornår kan jeg søge

Det er en rigtig god ide at søge vores legat i god tid. Hvis du ved, at du får brug for hjælp til at holde eksempelvis jul eller en konfirmation, så sparer du dig selv en masse bekymringer, hvis du søger legatet så tidligt som muligt. Du kan dog tidligst søge om at modtage et legat tre måneder før en aktivitet finder sted, eller en udgift skal afholdes.

Hvem kan søge

Foreningen uddeler legater til fortrinsvist enlige udsatte forsørgere og gravide kvinder, som ikke har mulighed for at få hjælp fra det offentlige, eller for den offentlige hjælp er utilstrækkelig. Traditionelt lever langt de fleste af de, som modtager vores legat, af offentlige ydelser – en kontanthjælpsydelse, førtidspension og SU.

Det er en helt grundlæggende forudsætning for at modtage vores hjælp, at du har forsørgerpligt overfor minimum et barn under 18 år. Det er imidlertid ikke et krav, at børnene har bopælsadresse hos dig. Hvis du ikke har børn under 18 år eller er gravid, kommer du ikke i betragtning.

Selvom vores navn antyder noget andet, kan fædre også søge om at modtage vores legater. 

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål omkring vores legater, sagsbehandlingen, eller om vi kan hjælpe dig, så er du meget velkommen til at skrive til os. Vi bevarer din henvendelse så hurtigt vi kan.