Sommerferieophold i Helsingør Ferieby

Sommerferie 2020

Igen i år tilbyder Foreningen til Støtte for Mødre og Børn sommerferieophold med støtte fra Arbejdsmarkedets Feriefond. Denne gang har vi valgt, at alle opholdene bliver holdt i dejlige Helsingør Ferieby, tæt på naturen og stranden.

 

Covid-19

Ferieopholdene er aflyste!

Vi er desværre nødt til at aflyse ferieopholdene i Helsingør Ferieby!

I lyset af myndighedernes seneste udmelding af forbuddet imod større forsamlinger, har Arbejdsmarkedets Feriefond meddelt os, at alle ferieophold, der er planlagt til før d. 31. august, ikke bliver gennemførte.

 

Vi har ikke mulighed for at flytte opholdene til efter denne dato, hvorfor vi ikke kan tilbyde ferieophold i år. Vi ved at mange af jer, havde set frem til muligheden for at bruge en uge i Helsingør, og vi opfordrer i stedet til, at I søger vores almindelige legat til sommerferieaktiviteter.

 

Om opholdet

I Helsingør Ferieby får I jeres eget hus i rolige naturskønne omgivelser, med en dejlig terrasse, gratis Wifi, TV og brændeovn. Alle husene har eget køkken – med opvaskemaskine – og bad/toilet, og der er masser af aktiviteter, I kan hygge jer med.

Vi tilbyder sommerferieophold i Helsingør Ferieby i to perioder:

Hold 1:  ankommer lørdag d. 18. til og tager hjem lørdag d. 25. juli.

Hold 2: ankommer lørdag d. 1. august til tager hjem fredag d. 7. august.

Når du søger om et ferieophold, må du meget gerne skrive i din ansøgning, hvis du kun har mulighed for at deltage på det ene eller andet hold. Vi kan ikke tilbyde et ferieophold udenfor disse to perioder.

Med næsten alt inkl.

Ud over opholdet betaler vi selvfølgelig dine udgifter til transport til og fra Helsingør Ferieby. De fleste af aktiviteterne – både i og udenfor feriebyen – er også gratis at deltage i. Desuden arrangerer vi fællesspisning de fleste morgener og mange af aftenerne, men du skal som udgangspunkt regne med, at du skal betale for en del af jeres mad samt lommepenge.

Aktiviteter

Vi arrangerer aktiviteter for børn og voksne igennem hele ugen. Ud over de mange spændende og sjove aktiviteter i feriebyen, har I også mulighed for at opleve bla. Kronborg Slot, Øresundsakvariet og Louisiana, samt tage en smuttur med færgen til Sverige. En komplet aktivitetsplan vil være tilgængelig her på siden, når ferien nærmer sig.

Indtægtsforhold

I lighed med de senere år, er det en betingelse for at deltage, at du lever på kontanthjælpsniveau, og at du står til rådighed for arbejdsmarkedet. Opholdet er altså for familier, hvis indtægtsgrundlag før boligstøtte og børnepenge (Børnetilskud, Børne-/Ungeydelse og Børnebidrag) ikke overstiger kontanthjælpsniveau, som er kr. 15.355 om måneden før skat.

Du kan deltage i ferieopholdet, hvis du er på en af de følgende ydelser:

 – Kontanthjælp
 – Uddannelseshjælp
 – Integrationsydelse
 – Ressourceforløbs Ydelse
 – Deltidsforsikret dagpengemodtager

Hvis du er på Førtidspension, SU, i flexjob (eller på ledighedsydelse), i arbejde eller er på fuld dagpengesats – inkl. dimittender, kan du desværre ikke deltage. Du kan i stedet søge et mindre legat til ferieaktiviteter.

Jobcenter siger OK

Da du som nævnt skal stå til rådighed for jobmarkedet, skal dit jobcenter give dig lov til at deltage i netværksferien. Derfor skal du henvende til din rådgiver og få din deltagelse godkendt.

 

Spørgeskema OK

Når du deltager i sommerferieopholdet, forpligter du sig til at deltage i en undersøgelse, som Arbejdsmarkedets Feriefond gennemfører. Hvert år besvarer alle de familier, som har været med på et af de mange forskellige ferieophold, der bliver arrangeret med hjælp af Arbejdsmarkedets feriefond, et spørgeskema. Her svarer man på spørgsmål om ens ferieoplevelser. Det foregår online og det tager ikke ret lang tid at gennemføre undersøgelsen.

For at gøre det nemt at gennemføre undersøgelsen, tager vi et par PC’ere med på ferien, og vores ferieværter hjælper dig gerne med at besvare undersøgelsen.